Sergio Herman van familiekeuken tot bekende chef

Sergio Herman van familiekeuken tot bekende chef

Sergio Herman is een bekende kok uit Nederland. Hij werd geboren op 5 mei 1970 in Oostburg, een dorp in Zeeland. Hij groeide op in een gezin waar eten belangrijk was. Zijn vader runde een restaurant en Sergio hielp al vroeg mee in de keuken. Zo leerde hij het vak van jongs af aan. Hij begon later in het restaurant Oud Sluis, dat in handen was van zijn familie. Daar bouwde hij zijn carrière stap voor stap op.

Hoe oud is Sergio Herman

Sergio is nu 54 jaar oud. Door de jaren heen heeft hij een sterke naam opgebouwd in de culinaire wereld. Veel mensen kennen hem van zijn kookboeken, tv-programma’s en restaurants. Hij is nog steeds actief als chef en ondernemer. Ook op zijn leeftijd blijft hij zoeken naar nieuwe ideeën. Hij reist veel om inspiratie op te doen en werkt samen met andere koks en zakenpartners.

Zijn relatie en liefde

Sergio was jarenlang getrouwd met Ellemieke Vermolen. Zij is bekend van televisie en werkte onder andere als presentatrice. Het stel trouwde in 2008 en kreeg samen drie kinderen. In 2021 werd hun scheiding bekend. De reden van de breuk werd niet breed gedeeld, maar beiden zeiden dat ze als ouders goed met elkaar wilden blijven omgaan. Na de scheiding is er weinig bekendgemaakt over nieuwe relaties. Sergio lijkt zich vooral te richten op zijn werk en zijn gezin.

Kinderen en gezin

Sergio is vader van drie kinderen. Hij spreekt daar met veel liefde over. Het verlies van zijn zoontje Josha in 2017 was een zwaar moment in zijn leven. Josha werd stil geboren. Dat verdriet heeft een blijvende indruk op hem gemaakt. Ondanks dat probeert hij een betrokken vader te zijn. Hij vindt het belangrijk om er voor zijn kinderen te zijn, ook als zijn werk veel van zijn tijd vraagt.

Zijn ouders en familie

De liefde voor koken kreeg Sergio van huis uit mee. Zijn vader was ook chef en zijn moeder hielp in het restaurant. Ze vormden samen een hecht team. Zijn vader was streng maar eerlijk. Hij wilde dat zijn zoon alles goed leerde. Die opvoeding heeft Sergio geholpen om door te zetten. Ook nu nog spreekt hij met respect over zijn ouders. Ze leerden hem discipline, netheid en aandacht voor kwaliteit.

Zijn vermogen en succes

Sergio heeft met zijn werk veel succes geboekt. Hij opende verschillende restaurants, waaronder The Jane in Antwerpen en Pure C in Cadzand. Door de jaren heen verdiende hij een goed inkomen met zijn werk als chef en ondernemer. Precieze cijfers over zijn vermogen zijn niet bekend. Wel is duidelijk dat hij veel investeert in zijn zaken. Hij werkt hard en denkt altijd vooruit. Toch kiest hij er soms ook voor om projecten te stoppen, zoals Oud Sluis, omdat hij meer tijd met zijn familie wilde doorbrengen.

Zijn toekomst en plannen

Sergio blijft actief in de horeca. Hij werkt aan nieuwe ideeën en restaurants. Ook maakt hij nog steeds kookboeken en tv-programma’s. Zijn liefde voor koken is niet minder geworden. Hij wil anderen blijven inspireren met zijn manier van werken. Daarnaast blijft hij tijd maken voor zijn kinderen. Die balans tussen werk en gezin is voor hem steeds belangrijker geworden.

Scroll naar boven